محصول بومیسازی شدهی امضای دیجیتال شرکت دانش بنیان شاکیلید، روز ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱ در چند برنامهی خبری از جمله اخباری نیم روزی شبکه یک، بخش خبری شبکه خبر و بخش اخبار علمی و فرهنگی شبکه ۴ بازتاب داده شد.
در این گزارش ضمن معرفی امضای دیجیتال و بررسی تفاوتهای آن با امضای الکترونیکی و همچنین اشاره به قانون تجارت الکترونیک در خصوص اعتبار امضای دیجیتال به عنوان جایگزین امضای خیس، با برخی از مدیران شاکیلید گفتوگو به عمل آمد.
بشیر بخشنده مدیر محصول امضامی، امضای الکترونیکی را تصویر امضای افراد بر روی اسناد عنوان کرده و تفاوت امضامی با اینگونه امضا را اثبات امضای فرد بر روی اسناد و قابلیت ارائه قانونی دانست. همچنین ویژگی دیگر امضامی را ارائه این محصول به صورت سرویس بر روی تلفن همراه و عدم نیاز به توکنهای گرانقیمت امضای دیجیتال عنوان کرد.
نکتهی حائز اهمیتی که در این گزارش به آن اشاره شد، جلوگیری از جعل امضا و کلاهبرداری از طریق تولید امضای منحصر به فرد در هر بار استفاده از محصول امضامی است. چرا که امکان جداسازی امضای دیجیتال از یک سند و استفادهی مجدد از آن وجود ندارد.
در ادامه فروغ مروج صالحی مدیر توسعه بازار امضامی، وزارت اقتصاد، سامانه ستاد دولت برای شرکت در مناقصات و بسیاری از بانکها را که به تازگی در حال استفاده از این سرویس هستند را از جمله کاربران فعلی امضامی معرفی کرد.
میثم فقیهی مدیر عامل شاکیلید، هزینههای جهانی امضای دیجیتال را ده برابر امکان ارائه سرویس امضای دیجیتال در ایران عنوان کرده و اهمیت استفاده از سامانه امضامی را کمک به بومیسازی سرویسهای احراز هویت در کشور دانست.
همچنین علی حاجیزاده مقدم رئیس هیئت مدیره شاکیلید با اشاره به سابقه مثبت شاکیلید در احراز هویت عمومی از طریق سامانههای احراز هویت «ثنا» و «سجام»، اعتماد به شرکتهای دانش بنیان، ایجاد رقابت و عدم تصدیگری و انحصار را از جمله ویژگیهای بارز و پیشبرنده در حوزهی امضای دیجیتال عنوان کرد.
وی یکی از موانع در پیشرفت این حوزه را، از میان رفتن دستاوردهای قبلی در صورت تغییر برخی تصدیگریها در زیر ساخت ملی دانست.
تهیه و تنظیم: ارژنگ طالبینژاد